Muuuums!

Chokladmuffins (ca 12 st)

225 g vetemjöl

55 g kakao

1 msk bakpulver

½ krm salt

75 g strösocker

40 g farinsocker

100 g vitchoklad i bitar

2 ägg

2 ½ dl grädde eller mjölk

85 g smält smör eller margarin

 

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 stycken muffinsformar på en plåt.

Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret och vitchokladbitarna. Vispa samman äggen lätt i en bunke och tillsätt sedan grädden eller mjölken och matfettet. Häll sedan äggsmeten i de torra ingredienserna och rör om försiktigt.

Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen i ugnen i ca 20 minuter. Låt sedan muffinsen svalna.

De är supergoda!


Dag 4- Costa Rica 2012Under dag fyra var det tidig frukost och sen en liten snabb sväng i Mawamba park, en liten park på området med grod- och fjärilshus! Den enda grodan jag inte fick men gärna ville fått syn på var den lilla gröna redeyed treefrog.

Efter att ha packat ihop våra väskor var det dags att lämna Torteguero och Mawamba Lodge. Vi färdades samma väg tillbaka som på den vi kom på, nämligen floden.

När båten tagit oss till landsbygden igen väntade en bussfärd på några timmar som skulle ta oss till området kring Arenal vulkanen. Men buss är ej att förakta! Man såg mycket från bussfönstret och fick en lite större blick över den costaricanska landet. På bilden i mitten växer det palmer som man använder till att få ut palmhjärta, något av en delikatess i Costa Rica och mycket god! Jag åt den bland annat i en soppa under min vistelse. På bilden längst ut till höger så kan man se typiska centralamerikanska hagar, med staket som var gjorda med levande träd istället för nerhugget virke. Detta användes mycket p g a att det står emot hårda regnperioder bättre så att det inte ruttnar!

Vi åkte förbi många småorter och byar längs vägen, och jag älskar att alla hus är så färgglada! Mycket är dock nedgånget, men i många fall kan det vara ganska charmigt!

På kvällen anlände vi till vårt hotell Vulcano Lodge, närliggande till vulkan Arenal. Där väntade ett bad i hetvattenkällor, och varmt rekomenderade Pina Colada!

/L

Projektarbete!

Nytt projektarbete såhär 1 vecka innan det preliminära utkastet ska vara inne! Jisses... Men det ska nog gå bra! Det förra projektet var så urbotat tråkigt att jobba med! Så nu blir det en... kokbok! =)

Känner på mig att den kommer bli grym! (Den är rätt smaskig att jobba med i alla fall ;)/L