Okej...

 
 
...sommarens artister på Liseberg är ju grymma!! Jag vet vart jag kommer åka i sommar! 
 
tumblr
 
m. flera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Airlie Beach & Whitsunday

 
Och här börjar vår roadtrip. Efter vi varit i Cairns bokade vi som sagt var bussbiljetter (greyhound) från Cairns - Brisbane, vårat slutmål. Och det allra första stoppet blev i lilla Airlie Beach! En kuststad, där folk nästan endast stannar för att ta sig ut bland de kända Whitsunday- öarna och se en av australiens vackraste stränder, Whitehaven Beach.
 
Själva Airlie Beach var kanske inte mycket att hänga i granen - tyckte mest det var byggarbeten överallt när vi var där! Och sen bestod den typ 100 meter långa huvudgatan av turistbyråer och soveunirshops... Men det kanske hade varit finare om solen skint!
 
Så efter en 12 timmar lång bussresa från Cairns var vi rätt möra, eftersom vi fick spendera natten på bussen och därmed försöka sova. Det gick väl sådär kan man säga - en knöfull buss och rätt så små säten gjorde väl inte direkt att skönhetssömnen kände sig välkommen! När vi väl kom till Airlie runt lunchtid så visste vi inte ett dugg om vart vi hamnat, haha! Dessutom var det varmt, så vi fick börja med att släpa våra väskor till vårt vandrarhem som vi inte hade en aning om vart det låg... Inte kul tyckte jag, som inte direkt hade vaknat på rätt sida av bussätet. Men som sagt, Airlie Beach är inte stort, så att hitta vårt hostel tog inte så lång tid ändå. Så väl där blev det snabbt att slänga in väskorna i ett garage(!) och sen sätta sig på subway tvärs över gatan och fylla på magen med lite subs och kall dricka...
 
 
Ni ser hur tjusigt väder det var väl?? Haha, nja det var ju inte precis strålande sol direkt... Men fan vad kul vi hade det den dagen! Oceanrafting var grymma!
 
Men som tur var gjorde vi alldeles rätt i att så fort som möjligt boka in en tur på en båt som tog oss med ut bland Whitsunday- öarna. Och fasen vilken bra tur vi bokade in oss på! Åkte med ett företag som heter oceanrafting, där man får åka ut på små gula gummibåtar som går superfort (våran båt hette Wildthing, hur grymt är inte det?)! Dessutom är besättningen och guiderna ett gäng fartfyllda, glada människor som verkade älska sitt jobb (det hade jag också gjort!) som verkligen såg till att man hade det kul! Dock hade dem själva knappt varit med om sämre väder att åka ut på, det regnade verkligen MYCKET. Jag har aldrig varit med om så kraftiga skyfall som då, och det verkligen piskade på kroppen då vi åkte i hög fart med båten - man var tvungen att ha på sig cyklop för att kunna se något! Men fan vad kul det var! Var pisseblöt efter tio minuter och sen konstant hela den dagen. Min outfit då - bikini, och på det en heltäckande våtdräkt och slutligen en gul regnkappa. Och cyklop. No shoes. Wiho, en av världens finaste stränder, here I come!! Ååh önskar verkligen att det fanns mer bilder på detta, men en kamera fanns inte på tal att ta fram i detta väder, den hade varit förstörd på en minut! Men som tur var hade en i besättningen en liten vattentålig kamera som han både filmade och tog kort med, så på facebook har jag hittat dessa godingar! ↑ Vad vi bland annat gjorde på turen var att snorkla, gå en bushwalk ute på en av öarna till en utsiktspunkt och åka race med de andra båtarna. Sviinroligt!
 
 
Rum ála prisonstyle...
 
Vi stannade inte mer än två dagar i Airlie - med ett tajt schema så hann ville vi inte stanna mer än nödvändigt, och här var det ju just Whitsunday vi ville ut till. Och det var väl värt! Något som dock var nästan mer spännande var boendet vi bokat, haha. Här snackade vi lowbudget style- place! Visst, stället kanske hade funkat fint i bra väder, men när det regnade så mycket som det gjorde då förvandlades hela hostelet till en sjö... Inga brunnar kunde leda bort vattnet så tur var väl att man hade flipflops i plast... Det regnade ju dock inte in vilket var bra ;)
 
Regn. Försökte tvätta lite kläder när vi var där - totalt ogjort när vi skulle hänga det för att torka...Slutade med att vi fick packa ihop blöta grejer när vi skulle åka.
 
 
Slutligen: Airlie Beach - njaaaa! Finns roligare städer. Whitsunday och Whitehaven - superfint och helt otroligt, och säkert ännu bättre med bra väder!;)
 
 
 
 
 
 
 
 

1:a flytthelgen!

 
ett halvfärdigt kök / min nya, stora byrå! / takterassrenovering till lägenheten ovan
 
Urk vad det ser tråkigt ut på skrivbordet framför mig just nu! Saker har packats ner så nu är det bara mitt bord, dator och jag. Men det kommer bli så himla bra sen i den nya lägenheten, den är så fin! Helt nyrenoverad som sagt med vita väggar och snygga golv, och med en heldel nya möbler kommer stället bli kanon! Har spenderat min helg med att börja flytta grejer dit och även börjat pilla ihop lite ikeamöbler. Gick faktiskt hyffsat med det ändå! ;) Men ny börjar ryggen värka lite efter allt bärande, så lite ledigt nu ikväll känns rätt välförtjänt innan nästa veckas jobb börjar imorgon...
 
Längtar även tills man får börja sätta in alla personliga detaljer i rummen, och att verkligen börja inreda!