Kangaroo Island

 
Att en och samma ö kan vara så vacker och på så många olika sätt trodde jag inte innan jag satte min fot på Kangaroo Island i södra delen av landet, strax utanför Adelaide. Ön är helt otrolig! Ganska blåsig, ja, men verkligen en pärla i Australien.
 
Efter att vi varit i Sydney så tog vi flyget ner till Adelaide. Första mötet med en av lokalborna och vi blev välkomnade till den bästa staden i Australien, haha! Staden var också väldigt fin, dock spenderade vi tyvärr inte mer än en eftermiddag i den, och då på den största shoppinggatan... Dom hade bra shopping i alla fall! Hur som helst, vårat mål var Kangaroo Island, landets tredje största ö.
 
På ön slussades vi runt i två dagar i en liten buss med vår lokalguide. Och en av det hon först visade oss var hennes absoluta favoritstrand, nämligen vackra Pennigton Bay!
 
Otroliga Pennington Bay, har aldrig sett så blått hav någon annanstans!
 
 
Något som är stort på ön är fåruppfödning. Vi fick göra ett litet besök hos en av alla fårfarmare, Rob, där han visade lite hur man vallar får, hur man klipper dem och vad som händer med ullen. Det var intressant att få komma hem till någon, och det är alltid mer genuint att få besöka en lokalbo på landsbygden än i en av storstäderna! Mer australiensiskt. Han hade dessutom tre jättesöta vallhundar varav en valp, tyvärr fick jag ingen bra bild på dem.
 
 
 
Rob's place och hans kära får.
 
 
Sarah och jag i bussen, där vi spenderade några skumpiga timmar på oasfalterade vägar!
 
 
En av de kändaste sakerna med Kangaroo Island är Remarkable Rocks, ett gäng lustiga stenar som helt av naturen formats till de mest konstiga skulpturer! Sprang runt där och fotograferade som en galning, allt var ganska bildvänligt ;) Man fick dock passa sig när man var där och gick bland stenarna, för det var väldigt blåsigt och på klippan stenarna stod på så var det lätt att halka ner och falla ner i havet nedanför. Det hade tydligen varit flera dödsfall där!
 
 
Remarkable Rocks
 
 
 
En av de blåsigaste platserna jag har varit på var Admirals Arch! Där fanns de Nya Zealändska pälssälarna, ett gäng ganska illaluktande djur faktiskt... Men fina! Tror detta var stället där man kunde stå åt ena hållet och se ut över havet och nästa kontinent var Sydamerika och vände man sig om så blickade man Antarktis. Så mycket hav var det man blickade ut mot!
 
 
 
 
En av alla vackra stränder!
 

Djurlivet var självklart stort på ön också, och ja, där fanns en hel del kängurur! Vi hade en hel flock som betade vid vår lodge på kvällen, man fick se upp med var man gick så man inte trampade i känguruskit.
 
Andra djur som vi såg var koalor, både på lodgeområdet och i en koalapark. Dom ser verkligen ut som små nallebjörnar! Vi såg även vackra papegojor, fåglar, fjärilar, sälar, sjölejon, kängurus och små wallabys.
 
 
 
 
Dagarna på ön var minst sagt händelserika! Vi fick så många häftiga upplevelser att man tillslut nästan blev mätt på allt man sett, allt var så fint! En sak jag tyvärr inte kunde fånga på bild var Little Sahara - en miniöken mitt på ön! Där åkte vi sandboard, vilket är att man sitter på en lite bredare typ av bräda som är vaxad, och sen susar man ner för sanddynerna! Det var verkligen skitkul!! Dock inte lika kul att ta sig hela vägen upp för en sanddyn, orkade bara med två åk, haha :) Försökte förklara för guiden att vi hade en annan variant på detta hemma, pulka på snö. Men jag tror inte hon förstod oss rätt, hon trodde hela tiden vi menade snowboard.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback