Lugu

 
 
 
 
Älskar Kina!! Och blir så fruktansvärt trött på det ibland. Haha, nej men vilket fantastiskt land på många sätt och vis det är, kan knappt fatta att det bara är några dagar kvar på resan nu!
 
Är vid Lugusjön just nu och vid Mosufolkets hemtrakter, en helt annan värld än hemma. Här är nämligen en av de sista ställena i världen där kvinnor har högre roll än männen (men mer om det när jag kommer hem). Så idag tar vi en lugn dag med en tur längs sjön och lite restaurang besök, sen bär det av mot Lijiang igen och där flyger vi till Peking som blir ett sista kort stopp på resan innan vi åker hem. 
 
Har så mycket bilder att visa för er när jag kommer hem!!
 
 

update!

Herregud, sex dagar sen jag skrev ngt här! Well, lite har hänt sen senast i alla fall. Från risfälten har vi varit i södra Kina på gränsen till både Burma och Laos, sen flög vi vidare till en liten bergsby på unescos världsarvslista, Lijiang, och därifrån har vi börjat vandra i de otroligt vackra bergen nära Tibet. Nu bor vi på ett mysigt hostel mitt ute i ingenstans tillsammans med ett gäng koreanska cyklister! 
 
 

Fields of Rice

 
Hej igen! Kina är verkligen ett kanonland so far, vilken häftig resa det har varit hittills! Sitter nu i Yuanyang på ett litet hostel, på en terass under en stjärnklar himmel. Är helt skakigt slut i benen efter tio timmars promenad på varierat underlag,  vi har vandrat runt i bergsområdet häromkring och hittat den ena mer spektakulära utsikten över risterasserna. Den ena var ett av lokalguidens smultronställen, man gick ut på en sandig, smal stig och ut på en sluttande avsatts med typ hundra meter stup nedanför. Och det blåste något sjukt! Lite läskigt var det allt...
 
Imorgon bär det av åtta timmar med buss söder ut till ett tropiskt klimat vid mekongfloden - längtar!!