DAYTRIP

 
 
Igår kände jag mig nästan bakis efter lördagkvällen/nattens intensiva men roliga jobb i öltältet. Trött, känslig för höga ljud och med en mage som inte sätt mat på över tolv timmar... Vad passar väl då bättre än att åka på en härlig söndagsutflykt? 
 
Nej, saken var den att min familj hade lite släktingar på besök ifrån Östergötland, som vi självklart ville spendera lite tid ihop med innan de skulle dra vidare. Så vi tog tre bilar och åkte ut till vackra Läckö Slott vid vänern, där det bjöds på en fin slottsvandring i borggården, ett par väldigt busiga barn och en visit på Naturum. En tioitopp dag, hur mysig som helst!
 
 

SUNNY FRIDAY

 
 
Vaknade en halvtimme innan än vad jag ställt klockan på, så skönt! Denna veckan har mitt sommarschema börjat, så jag börjar inte förrän klockan 12 varje dag - vilket gjort mig till en riktig softis på förmiddagarna. Tar sovmorgon, äter frukost framför ett avsnitt av Dr. Quinn (min favoritsommarserie!), gör mig iordning och städar lite, sitter vid datorn en timme och sen lagar lite lunch. En dag blev det Ängamat ↑, så sjukt underskattad soppa!
 
Ikväll ska jag umgås med lite vänner då vi ska ut och kolla på ett band som spelar här hemma i småstaden, för nu är det festivaldags!
 

SOME OF THE GREEN

 
 
Har kommit och insett att det är väldigt grönt här hemma i 3- rummaren. Och förutom alla fönsterbläck som pryds av uppradade växter bor vi dessutom precis intill en park, vilket gör hela den ena långsidan av lägenheten väldigt lummig (nästan som att bo i en lövskog). Vilket såklart är helt underbart.
 
 
Mitt favoritfönster är det i köket. Det är stort och släpper in mycket ljus - och är fyllt av gröna, väldoftande växter. Basilikan och myntan är ett obligatoriskt inslag, vilka är helt vanliga kryddväxter som är köpta i mataffären (myntan har jag haft i snart ett år!). Har även införskaffat en lakritstagetes, en gul chili och en tomatplanta, och i hörnet står en tokig pelargon som växer åt alla håll... Ska bli spännande att se hur stor den kan bli.
Men det som står mig varmast om hjärtat nu är uteplatsen. Väntar just nu bara på torra och varma stunder att utnyttja den på! Känslan av att sätta sig på en blöt stol vill man undvika. Men det jag gillar så mycket är att det är mycket sten, tegel och plattor, och sen adderandet av krukor och växter. Det känns ibland som om att man har vunnit i lägenhetslotteriet, när man får bo i ett snyggt, nyrenoverat 30- talshus.