Jaipur - the pink city

 
 
Här kommer ett gäng foton från Jaipur! Staden vi fick alldeles för kort tid i, jag hade verkligen velat stanna längre för att få se mer. Och de bilder som blev tagna på den korta visiten är mest på arkitektur och vackra byggnader - något som Indien verkligen har gott om. 
 
 
Jaipur är ett klassiskt ställe att åka till när man är i norra Indien och Rajasthan, man ser nästan lika många västerlänningar som lokalbor. Jag tror många har en slags romantiserad bild av Jaipur, som ofta även kallas för Den Rosa Staden, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att den ofta är med i många filmer som ska utspela sig i Indien. Hur som helst är staden riktigt vacker på sina håll - men hetsen, ljuden, trafikkaoset och en hel del påträngande försäljare är samma som i många andra indiska storstäder.
 
 
Förutom att vi besökte Fort Amer i utkanten av Jaipur så var vi även i stadskärnan och i ett gammalt maharadjapalats. Palatset och murarna runtomkring är alla byggda i röd sandsten, men har i folkmunn blivit känd som att vara i en mer rosaaktig färg (därav den rosa staden)
 
 
Inuti palatset fanns de mest fantastiska portar, pelare och målningar! Allting ska vara vackert och otroligt utsmyckat, vilket är en härlig kontrast mot den skandinaviska stilen...
 
Efter palatsbesöket tog vi oss ut i vägkaoset för att även få se det kända Hawa Mahal, även kallat Vindarnas Palats. Palatset är i själva verket bara utsidan på en av stadsmurarna, så det finns ingen väg in från utsidan. 
 
Det var allt från Jaipur! Har lite mer kvar från Indien att visa er, so stay tuned ;-)
 
 
 

A walk in the woods

 
 
Hur härligt är det inte med skogspromenader egentligen? Känner mig smått beroende av dem... Särskilt såhär års, när växtligheten börjar komma igång igen efter vintern. Heavenly!
 
Känner mig dock lite sådär småseg nu på tidig söndagkväll, har en förskylning som börjar bryta ut tror jag - blää :-( Hade en riktigt smarrig och kul kväll igår däremot, då vi var ett gäng tjejer ute och åt stenugnsbakade pizzor och drack vin. Avslutade med bowling och lite airhockey!
 
Nu ska jag ta och proppa i mig ingefära, citrus och immunte och hoppas på det bästa. Vill ju inte vara sjuk till valborg ;-) Ha de fint!
 

Only a few bucks

 
 
Det blev en snabbis till en halvlokal secondhand (20 min bilfärd bort) för att kolla om jag kunde göra några roliga fynd. Och tycker ändå jag lyckades rätt bra! Betalade 130 kronor för alltsammans, vilket alltså blev:
en bakbunke i klassisk engelskstil (har två sedan tidigare i riktigt bra skick - just denna hade lite skavanker + en konstig, men ändå rätt charmig stjärna inuti), en hög glasburk med spännlock, en söt liten handvas, en våningskorg i retrostil, kakformar att baka vaniljhjärtan i samt ett par slitna shorts till sommaren. Eller ja, invigde dom faktiskt redan idag på eftermiddagen när solen värmde på uteplatsen... :-)
 
Just denna secondhandbutiken är otroligt välbesökt, och jag är inte den som gillar att trängas med folk och behöva knuffa mig fram. Men idag testade jag att liksom gå i min egna bubbla och sluta ute alla andra människor och prat och ljud, och det funkade ju riktigt fint! Slapp bli sur och tappa koncentrationen, vilket alltid brukar hända annars ;-) Att jag inte kommit på detta tidigare!