Jaipur - forts, elephants and rugs

 
Mer från Indien! Denna gången ifrån Jaipur, sista staden vi var i (jag hoppar lite fram och tillbaka i tidsordningen, så ni vet). Tänkte visa lite från ett väveri - där de gjorde de mest fantastiska mattor - och sen är det mest bilder från Amer Fort som ligger i utkanten av staden. En så otroligt vacker plats! Och det är dessutom närmare 450 år gammalt... 
 
 
För att ta sig upp till fortet - som ligger högt upp på ett berg - kan man antingen rida på elefanter, eller åka jeep. Vi gjorde det sistnämnda, och det var riktigt gamla, charmiga jeepar som hade lågt i tak! Anledningen till att vi inte tog elefanterna var för den djurrättsliga frågan, då vi inte ville stödja att vilda djur får tvingas att arbeta.
 
 
Väl uppe i fortet möttes man av en sagolik vy över vackra torn och ett fantastiskt bergslandskap. Lite så man tappade andan...
 
 
Och insidan av fortet var minst lika vackert. Om inte ännu mer med sina underbara färger, mönster och former som Indien är så fantastiskt duktiga på? 
 
 
Avslutningsvis tog vi oss ner från fortet och fortsatte vidare till ett mattväveri, som dessutom var ett kooperativ, där de skapade de mest fantastiska indiska mattor. Materialet kunde variera från ull, till kamel och jak. Fick t o m prova på att väva lite med en liten indisk man, bara hoppas jag inte förstörde mattan... ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback