Jaipur - the pink city

 
 
Här kommer ett gäng foton från Jaipur! Staden vi fick alldeles för kort tid i, jag hade verkligen velat stanna längre för att få se mer. Och de bilder som blev tagna på den korta visiten är mest på arkitektur och vackra byggnader - något som Indien verkligen har gott om. 
 
 
Jaipur är ett klassiskt ställe att åka till när man är i norra Indien och Rajasthan, man ser nästan lika många västerlänningar som lokalbor. Jag tror många har en slags romantiserad bild av Jaipur, som ofta även kallas för Den Rosa Staden, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att den ofta är med i många filmer som ska utspela sig i Indien. Hur som helst är staden riktigt vacker på sina håll - men hetsen, ljuden, trafikkaoset och en hel del påträngande försäljare är samma som i många andra indiska storstäder.
 
 
Förutom att vi besökte Fort Amer i utkanten av Jaipur så var vi även i stadskärnan och i ett gammalt maharadjapalats. Palatset och murarna runtomkring är alla byggda i röd sandsten, men har i folkmunn blivit känd som att vara i en mer rosaaktig färg (därav den rosa staden)
 
 
Inuti palatset fanns de mest fantastiska portar, pelare och målningar! Allting ska vara vackert och otroligt utsmyckat, vilket är en härlig kontrast mot den skandinaviska stilen...
 
Efter palatsbesöket tog vi oss ut i vägkaoset för att även få se det kända Hawa Mahal, även kallat Vindarnas Palats. Palatset är i själva verket bara utsidan på en av stadsmurarna, så det finns ingen väg in från utsidan. 
 
Det var allt från Jaipur! Har lite mer kvar från Indien att visa er, so stay tuned ;-)
 
 
 

Kommentarer
Lili säger:

Vilka vackra bilder från en fantastiskt vacker plats! Spännande skuggor på bild nummer 7 också.

Svar: tack så mycket! man ville fota precis allt där :)
lyckokatt.blogg.se

2016-04-25 | 21:48:25
Bloggadress: http://zilverka.blogg.se/
INREDNINGSVIS säger:

Härliga foton ser magiskt ut :) finns verkligen massor att se i världen

Idag har jag billiga balkongtips på bloggen:)

Ha en fin ny vårvecka!

LOVE Maria

Svar: tack! :) visst gör det, man blir liksom aldrig mätt på upplevelser.
lyckokatt.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback