Happy Holidays!

 
Hej på er! Nu var det riktigt länge sen jag uppdaterade här senast - och helt ärligt så har det inte inte kännts helt fel heller, har varit förskyld i nästan hela december + arbetat häcken av mig och haft full rulle med en massvis med saker så därför har bloggen prioriterats bort under tiden... Tyvärr. Jag tänker heller inte göra så mycket mer av året som är kvar här, utan tänkte börja lite på ny kula under januari istället - dessutom med en massa bilder från resor (både Kina, där jag har en hel del kvar visa, plus lite bilder från resan jag kommer åka på imorgon och en vecka framöver - dock är det hemligt än så länge!) Så därför vill jag tacka för i år och önska alla en god jul, glada mellandagar och ett riktigt gott nytt år! 
 

A Christmas List

 

Hur gillar du att fira jul?
Jag måste nog erkänna att jag gillar julen mest innan självaste julafton och juldagarna kommer - just för att det är så mysigt med alla julskyltningar, julbelysningar och glöggfester som hör det tidiga december till. När det väl blir julafton äter man sig bara övermätt och kollar på gamla tvprogram och filmer haha! Det kan jag vara utan...
 
Favorit julfilm?
Oj, vet inte riktigt om jag har någon... Är så himla dålig på just julfilmer, men tycker ju 'Nightmare Before Christmas' ändå är rätt cool?

Hur firar du julen i år?
I år blir det lite speciellt, kommer nämligen vara utomlands...Vart kan jag inte säga, för det kommer vara en överraskningsresa för mamma som fyller femtio i mellandagarna. Men det kommer i varje fall bli en varm jul och nyår i år!
 
På min julspotifylista?
 

Favoritmat såhär års?
Frossar i citrusfrukter som pomelo och satsumas, och så blir det en hel del mörkchoklad... Men om man nu ska välja mer "mat" så är det alla former av grytor, hotpots, soppor och gröt!

Vad önskar du dig i julklapp?
I år blire inga klappar under granen, min familj och jag kommer satsa på roliga upplevelser under resan istället! :-)
 

This Week

 
Just nu...
... sitter jag vid skrivbordet och samlar inspiration till ditten och datten, lyssnar på julmusiken som syster spelar i köket (känner dessutom doften av mat - wiho!). Är småtäppt i näsan, har på mig trasiga jeans och är faktiskt ganska pigg - för att typ enbart umgås med vintermörkret nowadays. Det var dessutom superdimmigt (?) hela dagen så solen knappt tog sig igenom.
 
Veckans humör?
Ojoj, denna veckan har kanske inte varit på topp... Vet inte riktigt vad som hände denna veckan, jag har "rageat" på och över allt möjligt - har typ kännt mig trött och varit trött på mycket. Så denna veckan har jag inte varit den trevligaste att umgås med! Ska jobba på det till nästa vecka ;-)
 
Vad har ätits under veckan?
En massa matlådor, bland annat med pasta och vegsås och sen den obligatoriska omeletten (som räddar vilken lunchlåda som helst). Det har blivit en hel del overnight-oats också, tycker det är supersmidigt! Min favvovariant: yoghurt, banan, kakao, havregryn, chiafrön och kanel. Mosa bananen och blanda alltsammans, låt stå ett par timmar eller tills dagen efter.
 
Detta har hänt:
Har jobbat måndag till fredag, och därimellan mest slöat i soffan - ingen wow-vecka precis. I helgen har jag hunnit med en loppisrunda, en glöggfest med kära vänner, söndagsfrukost på café och en en tur till ett köpcenter. 
 
Inför imorgon och kommande dagar...
... tänker jag satsa helhjärtat på motion, frisk luft och träning. Och bra käk. Det är verkligen på tiden nu efter senaste tidens slarvande. Och i och med det tänker jag att jag även blir en gladare person att vara med!