Indian Astrologer

 
Tror ni på astrologiska saker som horoskop och att man kan läsa i stjärnorna? Stjärntecken, månadsstenar, linjer i handflatorna... Jag vet inte riktigt vad jag tror. Jag skulle gärna vilja att man man spå saker genom att se hur universum ligger till, men jag vet inte. En annan del av mig känner att det mest är hokuspokus, att allt som inte är vetenskapligt bevisat inte existerar. 
 
 
När jag var i Indien och reste runt tidigt i våras fick jag dock chansen att träffa en indisk astrolog/spåman. Det var i Jaipur, en av de sista kvällarna på resan. Jag minns att jag var nervös innan besöket, mest för att jag aldrig varit på något liknande tidigare och var nervös inför vad han skulle säga.
 
Han frågade lite frågor som vilket datum och tid jag var född, sen tog han min handflata och började kolla och berätta om vad han såg. Han markerade med en bläckpenna vissa linjer...
 
Mina turdagar: Söndag och torsdag.
 
Turnummer: 1 & 3
 
Turfärg: Rosa (han sa att jag gillar egenligen mer grönt och blått, men ska hålla mig till rosa & även gult!)
 
Turtecken: Sol
 
Tursten: Rubin
 
Som person är jag systematisk, ambitiös och kreativ. Jag har tur med resor, jag älskar att resa och jag älskar att vara i skogen. Jag är osjälvisk och lojal mot vänner och familj, och jag oroar mig mycket för dem. Den 31 juli, 2016 kommer att bli en bra dag. När jag är mellan 25- 27 år kommer det hända mycket bra i mitt liv, mellan 31- 49 ska jag meditera mycket, mellan 49- 65 kommer jag också ha bra år, mellan 65- 71 spelar ärlighet en stor roll i mitt liv, mellan 72- 74 år ska jag vara försiktig p g a sjukdomar (spec. diabetes). Jag kommer troligen bli minst 84 år gammal. Jag kommer få tre barn.
 
 
Det är så himla konstigt att få hela sitt liv spått, nerskrivet på ett papper. Det blir som att se sitt eget liv som en snabbspolad film, från början till slut liksom. Och vad ska man tro på? Jag vill gärna tro på det han sa, och det känns faktiskt lite skönt att veta sin framtid en aningens...fortsättning följer I guess? Det var i varje fall kul att prova på! :-)
 

My Midsummer

 
 
Lite från min midsommarafton. Vädret höll upp och var varmt långt in på kvällen, vi klädde en gran med prästkragar och hundkex i brist på midsommarstång (kanske en och annan atteralj till fick hänga med upp i granen...), det serverades god mat i form av S.O.S - smör, ost, sill - och efterrätten bestod av nyplockade jordgubbar... Och sen lite kubb och nubbe på det. Allt en äkta svensk midsommar skall innehålla med andra ord!
 

Happy Midsummer!

 
 
Trevlig midsommar på er! Har varit iväg nu med familjen och ätit sillbuffé och njutit av vädret (say what??på midsommar??). Hoppas att det håller upp ikväll med då det firande hemma hos en kompis syster, hon bor på en gård så vi ska försöka vara ute - annars går vi in i lada haha :-)