Festivals to visit sometime

 
ISLE OF WIGHT
 
Var? Isle of Wight, England.
 
Festivalen startade redan 1968, men höll bara på till 1970. Då var det en av världens största festivaler där alla stora namn spelade (tidsmaskin nu tack!). Den återuppstod 2002 igen, och har fortsatt sen dess. Det vore grymt kul att åka dit någon gång bara för att ha varit där, den är ju trots allt en av originalen. 
 
COACHELLA
 
Var? Kalifornien, USA.
 
En tre- dagarsfestival som de allra flesta har hört talas i yngre kretsar! Här flockas alltifrån kändisar till de största namnen inom musikbranchen, och den hålls varje år i början på sommaren i den heta coloradoöknen. Hit vore drömmen och komma och bara kolla på alla snygga och coola människor.
 
ROSKILDE
 
 Var? Roskilde, Danmark. 
 
Återkommer årligen och har gjort det sedan början på 70- talet. Festivalen drar de allra största artisterna, och besökssiffrorna ligger på ungefär 100 000. Med tanke på att det inte är så långt att åka över till grannlandet är denna ett givet val någon gång i framtiden!
 
 
BURNING MAN
 
Var? Black Rock Desert i Nevada, USA.
 
Ett veckolångt evenemang mitt ute i öknen, dit cirka 65 000 besökare kommer varje år. Festivalen bygger på bl a konstinstallationer, konserter, workshops m.m. Här får besökarna själva vara med och skapa eventet, och en ganska flummig community är en del av hela konceptet. Kul och annorlunda! 
 
 
BLUESFEST
 
Var? Byron Bay, Australien. 
 
Denna festival hålls varje år strax utanför coolaste hippiestället Byron Bay i New South Wales. Den har funnits sen 90- talet, och hade i början en publik på omkring 6 000 besökare. Nu kommer runt 100 000 och besöker festivalen under dess 5 dagar. Med tanke på att några av världens största artister årligen kommer hit och spelar + att Byron är ett favoritställe hos mig (var där 2013, en helt underbar stad!) så lockar denna festival otroligt mycket!
 
 

Kommentarer
♫♪ sandra säger:

härligt inlägg!

Svar: tack! :)
lyckokatt.blogg.se

2016-06-13 | 18:36:02
Bloggadress: http://www.sandramusic.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback