Hong Kong

 
 
Här kommer lite bilder från resan! Och jag ska vara superpraktisk gällande denna resebloggning och köra allt i kronologisk ordning... så först ut är Hongkong. Det var här trippen började, i denna überballa storstad som tyvärr levererade en hel del regn när vi var där så därför blev det inte att kameran kom fram så många gånger. Men jag har i varje fall lite att visa från de dagarna jag var där!
 
 
Vi fick bo högt upp i ett hus med nio trappor (pust, det var tugnt att bära upp väskan där!) i en sann Hongkong-lägenhet, alltså väldigt liten. Den låg i stadsdelen Kowloon där gatorna är trånga, blinkande och shoppingtäta - precis som det ska vara i en asiatisk storstad! Bilderna ovan visar utsikten från lägenheten.
 
 
Eftersom det var ett första besök där så blev det en klassisk Hongkong-sightseeing med bland annat Victoria Peak som ett besöksmål. Det är en av de högsta punkterna där man normalt sätt kan se hela Hongkong, men vi fick en mer mystisk och regndimmig vy...
 
 
Sista dagen passade vi på att besöka världens minsta Disneyland. Tyckte det var hur mysigt som helst, man blir aldrig för gammal, haha! Inte många bilder därifrån heller tyvärr, skyfallen kom ikapp oss på eftermiddagen... Men det var knappt något folk där så vi kunde springa runt som tokar och åka en massa attraktioner och slapp köa till något! Min favoritdel av parken var såklart Star Wars-delen, ville typ bosätta mig där bland alla BB8-caféer och hyperspaceturer... 
 
Kort och gott, Hongkong kändes som en skön och kul stad. Jag skulle gärna åka tillbaka bara för att se den i lite bättre väder någongång! Och hitta fler blinkande smågator att irra runt på, fler sköna barer och restauranger att testa och kanske även se sig om lite utanför staden också. 
 

Kommentarer
josephine Asplund säger:

Skönt med fredag va?! Ha en super mysig kväll, kram<3

Svar: ohja det var det! tack, hoppas du får en fin måndag :)
lyckokatt.blogg.se

2016-11-11 | 18:37:43
Bloggadress: http://josephineslifee.blogg.se/
Josefin Nilsson säger:

Åh vad fina bilder! :)

Svar: tack!! :)
lyckokatt.blogg.se

2016-11-14 | 10:57:20
Bloggadress: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Amina säger:

Wow... Ser dock väldigt fuktigt ut, men ganska varmt? Iom shorts?

Svar: det var både fuktigt och varmt, typ 25- 30 grader så det blev ganska "klibbigt"... :-)
lyckokatt.blogg.se

2016-11-15 | 16:25:08
Bloggadress: http://aminas.se
Sandra säger:

Asså Hongkong verkar så sjukt häftigt! Kul med världens minsta disneyland och fy va kul med star wars-delen!! Jag blir så avis!

Svar: mm, hongkong var riktigt ballt! :-)
lyckokatt.blogg.se

2016-11-16 | 15:35:25
Bloggadress: http://tantsandras.blogg.se
Linnéa - The Hungry Gosling säger:

Vad härligt det ser ut! Synd med regn på semestern bara, fast det gav ju väldigt fin dimma på bilderna i alla fall :)

2016-11-18 | 08:36:01
Bloggadress: http://hungrygosling.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback