Friday List

 
 
Vad gör du just nu?
Får huvudbry av plugg, städar veckostäd och längtar till min snart klara tacosallad!
Hur mår du?
Jag mår helt okej, trött och småvirrig men annars är det fina tiders.
Hur ser du ut just nu?
Nyduschad, osminkad och jag glider runt i en svart t-shirtklänning här hemma...
Vad ska du göra idag?
Inte så värst mycket kvar av dagen direkt, utan nu ska jag snart ta och sätta mig i soffan med lite käk och nyttja teveunderhållning.
Och i helgen?
Imorgon blir det ett riktigt långpass på jobbet, och på söndag finns det planer på att åka till Göteborg och se en utställning om musiklivet där på stadsmuseumet. 
Nämn tre saker du längtar till?
Kinaresan om två veckor, min födelsedag den 13:e och kanelbullensdag på tisdag hehe...
Vad önskar du dig?
Tid, energi och inspiration! Plus att det alltid är bra väder.
Något råd till alla därute?
Ödsla inte tid med att inte tro på er själva!
 

Rosehip Soup

 
 
En av fördelarna med att skriva engelska rubriker på inläggen  man får lära sig nya ord! Skulle skriva nyponsoppa och bara ööööh - vad sjutton heter det? Men nu vet jag det - rosehip soup. 
 
 
Har länge velat testa att göra en egen nyponsoppa från grunden (även om köpevarianten faktiskt är rätt god!), och jag har dessutom fixerats vid tanken att stå där i en taggig buske och plocka nyponen själv. Lite så däringa härligt bara-för-att. Och just detta gjorde jag nu faktiskt för första gången i veckan! Visst är det lite pill med att både plocka och rensa dom, och sen dessutom koka och sila ut en puré för att sedan ytterligare koka dom en gång till och göra själva soppan... Men efteråt när man sitter där med sin skål med hemlagad nyponsoppa, lite grekisk yoghurt och surdegsskorpor man hittat på ica - jädrans vad gott det är. Någon mer som har provat? :-)
 

Botanical Gardens

 
 
För två helger sen besökte jag botaniska trädgården i Göteborg, en smått halvmulen men varm septembersöndag. Det rådde en början till höstfärger bland alla växter, vilket faktiskt ändå kändes så där härligt välkomnande! Hösten är banne mig rätt fin när den vill...
 
 
Trädgårdbesöket avslutades med den mest fantastiska maten inne på en restaurang i parken. Allt såg så fint och färgglatt ut, alltså snacka om ögongodis! Och det smakade precis lika gott, jag tog kokt långa med smörslungade potatisar och betor - precis hur härligt som helst.