Rosehip Soup

 
 
En av fördelarna med att skriva engelska rubriker på inläggen  man får lära sig nya ord! Skulle skriva nyponsoppa och bara ööööh - vad sjutton heter det? Men nu vet jag det - rosehip soup. 
 
 
Har länge velat testa att göra en egen nyponsoppa från grunden (även om köpevarianten faktiskt är rätt god!), och jag har dessutom fixerats vid tanken att stå där i en taggig buske och plocka nyponen själv. Lite så däringa härligt bara-för-att. Och just detta gjorde jag nu faktiskt för första gången i veckan! Visst är det lite pill med att både plocka och rensa dom, och sen dessutom koka och sila ut en puré för att sedan ytterligare koka dom en gång till och göra själva soppan... Men efteråt när man sitter där med sin skål med hemlagad nyponsoppa, lite grekisk yoghurt och surdegsskorpor man hittat på ica - jädrans vad gott det är. Någon mer som har provat? :-)
 

Kommentarer
sandra säger:

ser gott ut!

2016-09-28 | 20:54:48
Bloggadress: http://www.sandramusic.spotlife.se
CAMILLAESI säger:

Nyponsoppa är så gott. Har också velat göra egen men jag är rädd att göra fel eftersom att nypon frukten är lite annorlunda från andra frukter tycker jag

Svar: visst är det! mm håller med där, det är ju inte det vanligaste man handskas med i bär och fruktväg... :-)
lyckokatt.blogg.se

2016-09-29 | 02:32:50
Bloggadress: http://camillaesi.se
Amina säger:

Hej fina! Kul att se dig bland kommentarerna på min blogg igen :) Jag kikar in här med jämna mellanrum men hinner inte riktigt med att göra avtryck (det har varit sjukt mycket helt plötsligt, haha... Är inte van att ha saker att göra längre). Men du är iaf nominerad till Liebster Award av mig :) Jag blev utmanad att nominera elva bloggar jag gillar och då tänkte jag på dig :) Om du kikar in på mitt inlägg från igårkväll så ser du vad det är för något :) Kram på dig och vi hörs!

Svar: halloj! men vad roligt och snällt av dig - tack!! då ska jag in och kika snarast :-) jag önskar verkligen så att jag hann med och kommentera mera - älskar att läsa vad ni andra skriver. Hoppas du har det fint - kram!
lyckokatt.blogg.se

2016-09-29 | 08:47:33
Bloggadress: http://aminas.se
Sandra säger:

Jag hade ingen aning om att det hette så på engelska! Fint ju! Jag har inte provat att göra egen men blev definitivt sugen efter detta inlägg!

2016-09-30 | 16:42:49
Bloggadress: http://tantsandras.blogg.se
mallan säger:

men mums så gott! :)

2016-09-30 | 18:06:16
Bloggadress: http://majzans.vimedbarn.se
Ellen Lindberg säger:

Jag har aldrig provat, men känner genast att jag borde! Kan tänka mig att den smakar lite extra gott när den är egenkokt.

2016-10-04 | 21:50:20
Bloggadress: http://lindbergellen.webblogg.se/
Linnéa - The Hungry Gosling säger:

Den ser riktigt god ut! :)

2016-10-05 | 07:51:22
Bloggadress: http://hungrygosling.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback