At the Moment

 
Bäst från förra veckan
Att några dagar innefattade strålande solsken vilket bidrog till vårkänslor deluxe! Och att jag äntligen drog till frisören och gjorde nått åt mitt hår...
Sämst förra veckan
Att känna sig så otroligt svag och utmattad efter magsjuka - blev anfådd av att gå på kortare promenader och magen spökade från och till med magknip, usch!
Där har jag ont
Tummen! Råkade skära av toppen idag på jobbet då jag kämpade med att skiva några riktigt sega och gamla champinjoner... Det var en vass kniv dock.
Det tänker jag mycket på
Min mentala to-do-list som innefattar allt från lite träningsrutiner till att vattna blommorna här hemma. Och ännu mer därtill.
Det klär jag mig i
Just nu älskar jag skjortor, gärna med lite vidd i och i ljusa färger! Samt svarta jeans och mina nya-för-i-vinter VANS i bekväm sneakersmodell.
Det dricker jag
Det blir en hel del te när jag är hemma, och mycket kaffe på jobbet. Däremellan blir det vatten med ekocitronjuice i - tycker det blir lite lemonad-aktigt!
I veckan händer detta
Det blir en hel del jobbdagar, och utöver det har jag egentligen bara bokat in ett yogapass en eftermiddag. Rätt lugn vecka med andra ord?
Beroende just nu
Pomelo (världens godaste citrus), nya releaser på spotify, soliga och ljusa dagar, hårolja. 
 
Hoppas ni får en fin vecka! :-)
 

New Hairstyle

 
 
Äntligen säger jag bara - ny frisyr! Jag har verkligen inte gjort något med mitt hår på evigheter, så när jag fick tummen ur och äntligen bokade frisörtid så var det typ eufori. Och igår klev jag in på salongen med ett aning ouppiggat, längre och mörkare rufs och steg där ifrån med ett kortare, fräschare och ljusare klipp. Är supernöjd - känner mig både piggare och mer energisk nu dessutom, haha! En ny frisyr kan allt göra mycket...
 
 
Nu ska jag snart kila iväg till jobbet, för första gången på en vecka(!) efter ett par sjukdagar hemma med magsjuka... Huuh - vill aldrig göra om det igen. Så taggad på att köra på med allt det vanliga nu att det inte är klokt, det är verkligen så tråkigt att gå hemma och inte kunna göra något. Hoppas alla får en fin torsdag!
 

Meeting the Pandas

 
Åå, jag blir så glad när jag kollar bland de här bilderna - pandor är absolut ett av mina favoritdjur. De känns så lekfulla och spontana, de lever lite för dagen och ser till att de mest har det allmänt "gött". Äter bambu, klättrar i träd och sover - typ. Sicket skönt liv!
 
 
Såklart är det inte bara frid och fröjd för pandorna, i varje fall inte om de lever i det vilda. De har länge varit starkt hotade p g a skogsskövling följt av ett underskott av deras enda föda - bambu. Dock har antalet djur ökat de senaste åren, så i nuläget finns det ungefär 1900 pandor.
 
 
Under Kina- resan sent i höstas fick vi chansen att besöka ett panda-uppfödningscenter strax utanför Chengdu i Sichuanprovinsen. Vi var på ett ställe som heter Bifengxia Panda Base, där de arbetade med att bland annat uppfödning. Och här kunde man verkligen se pandor i alla storlekar! Från den minsta lilla småttingen nerbäddade i filtar till de något större ungarna som busade och klättrade i träd, men även såklart fullvuxna samt "pensionerade" pandor. 
 
 
Det var verkligen helt otroligt att få gå runt där och bara ta del av alla fina ögonblick pandorna bjöd på. Från att dö "sötdöden" när man fick syn på de allra minsta krabaterna till att fullkomligt älska den sköna stilen de har när de äter - sittandes tillbakalutade med en massa bambu på magen och smaska ljudligt.