Hour by hour

7:00  Går upp till världens dagsljus(!) Bedrövligt när man försöker sova, men kan ändå inget annat än att älska den här årstidens långa dagar.
8:00  Äter frukost, dricker kaffe och läser lånad Ernst-kokbok. Inspo deluxe.
9:00  Går morronprommis - gillar verkligen att börja dagen med det!
10:00  Sitter i bilen och kör 45 min hemifrån för lite shopping...
11:00  Parkerar bilen och går en sväng på stan - kikar bland annat in på en secondhand som jag har velat åka till länge.
12:00  Provar lite grejer i en butik... Hittar dock inget där.
13:00  Lunch vid vattnet! Kör på picknickstuket och handlar i käk i en mataffär. Som desstuom hade kaffe!♥
14:00  Åker vidare och kikar på lite andra grejer...
15:00  Har inte fyllt tygkassen särskilt mycket - men är två tishor rikare/ pengar fattigare!
16:00  Åker hemöver igen. Med världens trötthetsdipp alá sen eftermiddag.
17:00  Äter jordgubbar med yoghurt + honung (mums!) och sitter på uteplatsen...
18:00  Intar soffan och semesterslöar ett tag.
 
Det var ju i princip hela min dag, dokumenterad med mobilkamera. Efter 18- snåret så klev jag in i duschen, åt middag och har nu planer på att antingen lägga mig och läsa (tänker bli bokmal under semestern i år!) eller glo på tv... Haha svåra val ;-) Imorgon bär det av mot Göteborg med syster där vi kör en miniweekend. Ha de fint!

Semester...

 
Listade tre dåliga och tre bra saker imorse när jag tog bilen till löpspåret... De tre kassa sakerna var ett: mensvärk, två: finnboomen i mitt ansikte, tre: täppt näsa. Men tyckte allt att de tre bra sakerna vägde mer än de dåliga! För att ett: har semester! Två: det är sol och sommar ute! Tre: Jag är uppe och motionerar innan kl tio! 
 
I år har jag för en gångs skull en sommarsemester då jag inte har så mycket planerat. I veckan är det endast bokat en natt i Göteborg för att se på First Aid Kit på Liseberg, nästa vecka har jag inte något alls direkt planerat och veckan efter det blir det en roadtrip uppåt landet till Dalarna - där egentligen bara boendena är bokade. Känns så himla ovant och skönt! Känner inte alls av någon rastlöshet, vill bara ta varje dag som den kommer (likt världens största klyscha...hehe;-) Ha en fin måndagkväll allesammans!
 

Tour de Eiffel & Last Day

 
Från en lite småmulen sista dag i Paris. Vi sparade verkligen det bästa till sist kan man säga - eiffeltornet. Det var hög tid att ta sig dit med andra ord, så vi packade ihop våra saker i lägenheten som vi hyrt under de senaste dagarna och checkade ut tidigt. Vi hoppade lite snabbt in på ett bageri och köpte med oss små pastries och tog sedan metron till hållplatsen Ècole Militarie...
 
 
...för att äntligen kunna ta en ordentlig titt på det vackra eiffeltornet! Var lite besviken på de gråa molnen som hamnade i bakgrunden på alla bilder, men de regnade ju i alla fall inte vilket var skönt.
 
 
Efter att ha haft parkbänkspicknick, fotat och insupit atmosfären (med alla andra turister) i området började vi gå längs med floden in mot områdena vi åkt från. Vi stannade dock till för att äta lunch när vi såg ett mysigt ställe med uteservering längs med vägen. 
 
 
Mätta efter en långlunch med allt därtill fortsatte vi promenaden längs med Seine. Vid det här laget hade solen letat sig fram och det blev riktigt härlig sommarvärme som det varit de två första dagarna!
 
 
Vi hittade åter en metrostation och tog oss till Coulée Verte i 12e Arr. Där hittade vi till en slags promenad jag ville besöka, där parken har byggts upp längs en gammal järnvägsstation. Hela promenaden sträcker sig ungefär 4 kilometer, vi hann dock bara med att stanna i tjugo minuter men tyckte det var häftigt det lilla vi såg! Det var också det sista vi hann upptäcka i Paris denna första tripp, vill så gärna tillbaka och se mer en annan gång :-)