Parks, Shopping & Eating

 
Här kommer lite från den andra dagen i Paris! Vi började dagen med att utforska parken vi bodde alldeles intill, Jardin de Plants, som visade sig vara fylld med vackra blommor och drömmiga delar...
 
 
Efter att ha börjat dagen i en så lugn och fridfull atmosfär styrde vi fötterna vidare genom latinkvarteren där caféerna huserade kaffesugna människor och längs gatorna motionerade folk antingen sig själva eller hunden.
 
 
Vi hittade till flertalet roliga secondhandbutiker - där det tyvärr inte blev några fynd men väl värt att bara gå in och kika i!
 
 
När det började bli lunchdags slog vi oss ner på en uteservering och tog dagens. Syster åt quiche m. sallad och jag tog kalv med gratinerad blomkål + varsin öl såklart i värmen.
 
 
Skulle lätt kunna bo i en av alla drömmiga lägenheter med fransk balkong som vi gick förbi! Älskar att bara stanna till och blicka upp ibland, det ser ut som en helt annan värld... Stannade så småningom till för croissantstopp (nästintill obligatoriskt när man är där).
 
 
Så småningom hittade vi även till Louvren. Mycket finare än vad jag trott att det skulle vara! Vi gick aldrig in utan höll oss istället i området och hjälpte till folk att ta foton...
 
 
Med en antydan till skoskav och trötta ben blev det ändå en snabb visit till den vackra Saint- Martin- kanalen. Ett härligt hängställe med mycket picknicksugna människor.
 
 
Vi tog ingen picknick men landade på världens skönaste pizzeria, Pink Flamingo. Åt auberginepizza med en stor klick hummus på... Så sjukt gott!
 
 
Efter en proppmätt tunnelbaneresa tillbaka till lägenheten tog vi dock tillfället i akt att trots det oväntade regnet ta oss upp till takbaren Le Perchoir bara för att se Paris från "ovan"... Blev ett perfekt avslut på dagen!
 
 

Sunny sunny Sunday

 
God morgon! Sitter just nu bara och njuter (har dels en kopp rykande kaffe i ena näven) men även för att sommarkänslorna är på plats tack vare brunare ben, fräknar och sol i överflöd de senaste dagarna(?) Underbart! Har dessutom varit lite extra ledig och med den tiden har det hunnit bli allt från middagshäng med gamla vänner till ommålning av loppisfynd till kvällscykelturer till shortsshopping... Ja ni fattar - bara fina grejer. Nu bakas det minipajer till dagens mission - morsdagpicknick. Alltså jag behöver inte ha någon semester i år, känns som jag hunnit med allt redan denna helgen! ;-)
 

First day in Paris

 
Var ju i Paris i förra veckan! Har lite bilder att visa - tyckte ändå jag var rätt så flitig med kameran (mycket tack vare det fantastiska vädret) så nu följer en smärre bildbomb från första dagen...
 
 
Vaknade upp i lägenheten (som låg alldeles intill Jardin de Plants), med solen som kikade in genom gardinerna...
 
 
Efter hemlagad frukost bestående av havregrynsgröt, ägg och snabbkaffe så började vi dagen med att strosa längs med floden i latinkvarteren...
 
 
... för att hamna här, Notre-Dame. Vi var aldrig in i vackra katedralen, men utsidan räckte gott och väl för att mätta ögonen!
 
 
Vi vandrade vidare förbi en mängd inbjudande caféer...
 
 
... för att slutligen själva bli kaffesugna och hoppade in på Le Petit Marcel. Drack cappuchino och åt croissants. 
 
 
Efter fikat fortsatte vi upptäcksfärden, vi började irra in oss på små fina gator och hittade roliga butiker och restauranger.
 
 
Vi fortsatte ända upp till Montmarte - phu (fötterna skavde vid det här laget!) där vi hittade stängda nattklubbar, doftande frukt- och grönsaksstånd och tog sedan en välförtjänt glasspaus på ett café. Vände så småningom tillbaka till lägenheten för en dusch...
 
 
Efter dusch och ombyte var det dags för kvällens middagsställe. Vi passerade vackra Seine med en sol påväg ner...
 
 
... för att hitta ett ställe som hette Le China. En supersnygg restaurang i rött och svart med godaste Kina-käket - åt dumplings, vårrullar och laxnudlar... mums! Med en ananasdrink och litchilikör på det avslutade vi första dagen i Paris.