Shangli

 
 
Platsen? Shangli, Sichuanprovinsen i sydöstra Kina. En liten historisk stad som är känd för sina gamla och välbevarade hus och sitt vackra område med många vattendrag. 
 
När? Ungefär dag 11 på Kina-trippen i november i fjol.
 
Vad gjorde vi här? Hit kom vi för att dels njuta av lugnet i en mindre stad med mycket vackert att titta på, fota och upptäcka. Men även för att övernatta relativt nära Pandacentret dit vi skulle nästkommande dag.
 
 
Min uppfattning om platsen? Jag tyckte mycket om denna lilla stad! Den kändes genuin och trevlig, vacker omgivning och hela stället omfattades av något slags lugn som man ofta inte hittar i ett kinesisk samhälle idag. Det var lagom med turism där, och då mestadels bestod av den inhemska befolkningen. Vi såg bland annat en hel klass med konstnärsstudenter på studieresa, vars uppgift var att måla vattendrag, broar och små matstånd. Övernattningsmöjligheterna här var i stort sett på små familjeägda hostel, och maten hittade man längs den lilla huvudgatan. Minns att vi åt en så himla god nudelsoppa tidigt på morgonen i en ouppvärmd liten restaurang... Alltså en skål med het nudelsoppa på morgonen är ej att underskatta!
 
 

Kommentarer
My säger:

Häftigt :D

2017-05-06 | 16:46:28
Bloggadress: http://monkiapa.blogg.se/
GoForFit säger:

Åååh, sååååå vackert! Underbara bilder!

sv: Verkligen :))

Svar: tack så mycket!! :)
myrtillus.blogg.se

2017-05-07 | 08:29:04
Bloggadress: http://goforfit.se/
Cornelia säger:

Det ser väldigt fint ut!

Svar: tack!! :)
myrtillus.blogg.se

2017-05-10 | 18:40:36
Bloggadress: http://corneliae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback