Från helgen

 
Huj, vad veckorna går fort just nu! Tyckte förra veckan bara swishade förbi, och nu är det redan onsdag imorgon... Så det brukar vara på hösten typ? Både igår och idag har jag riktigt njutit i solen och värmen på lunchrasterna, nästan lika mycket som jag njöt i helgen av det sköna höstvädret (då jag gjorde allt för att vara ute så mycket som möjligt!). Kan det vara såhär ända fram till jul, tack! Kändes dock helfel att gå och handla två nya tjocktröjor efter skolan idag, svettades liksom halvt ihjäl i min tunna dunjacka. 
 
 
Resten av veckan väntas mer studier (ska dessutom på besök på Landvetter Flygplats imorgon - hur spännande?) och lite jobbtimmar. Ska även försöka ta mig till Bokmässan på söndag, den står för evigt på min höst-bucket-lista och känns tråkig att missa. Ha de fint!
 

Bajiaogou - en kinesisk tidsresa

 
Platsen? Bajiaogou, Sichuanprovinsen i Kina.
 
När? Någongång i november, 2016.
 
Vad gjorde jag där? Dit kom vi (en resegrupp på omkring 12 personer) med ett gammalt koltåg från 50-talet, men som numera är ombyggt för att kunna ta passagerare. Där stannade vi en natt för att upptäcka livet i en stad som en gång varit full av liv, men som nu nästan är en spökstad då de flesta flyttat därifrån. En liten stad men med en otroligt stor historia, där tiden egentligen har stått still sen Mao's storhetstid...
 
 
Detta är en av de mest udda ställen jag besökt - utan tvekan. Bajiaogou i Kinas mittersta delar var en gång en en livlig stad med mycket människor, där de allra flesta försörjde sig genom den stora kolgruvan som fanns i staden. Nu ekar däremot de flesta av husen tomma och det känns nästan lite spöklikt med de öde torgen och byggnaderna...
 
 
Dock så bor en del människor kvar, men av vad som kanske var flera tusen innan så bor omkring hundra kvar, mestadels äldre som bott här hela sina liv. Vi bodde över i ett av de få hostelen som fanns att tillgå, då det ändå finns en småskalig turism som kommer dit via järnvägen (som för övrigt är den enda vägen dit). Vad jag kommer ihåg fanns det även kanske tre matställen i staden, och en eller två små butiker att handla i. Samt ett museum om Mao-tiden och kolgruvan. En otroligt unik plats i dagens Kina, en liten stad som mest kan bekskrivas som ett levande museum och som är nästan folktomt. Jag är väldigt glad för att fått besöka en sådan plats! 
 
 
Vill ni läsa mer om vad jag gjorde i Kina förra hösten hittar ni det HÄR :-)

Den senaste tiden...

 
Tiden går verkligen hur fort som helst just nu känns det som! Två veckor har jag redan hunnit gå på utbildningen, och den är verkligen görkul - känns hur bra som helst :-) Dock är dagarna långa och jag får prioritera om lite med vad jag hinner med, men får jag bara sova ut lite på helgerna är jag nöjd. 
 
Bilderna visar lite vad som hänt det senaste - men måste bli bättre på att ta lite mer bilder... Jag har bland annat hunnit med en konsert på Liseberg (Amason, en av Sveriges bästa band enligt mig) och i veckan befann jag mig på Ostindiefararen Götheborg för ett studiebesök med skolan. Jättehäftigt att få gå ombord skeppet! I veckan som kommer blir det nog mest skolarbete, men ska försöka planera in något kul till helgen att göra - hoppas alla får en fin veckan!