Guangzhou

 
 
Efter vi varit i Hongkong så tog vi tåget mot Guangzhou, en storstad på omkring 12 miljoner invånare. Där spatserade vi bland annat runt bland höga byggnader, gick på en skrikig och högljudd klädmarknad (inga bilder därifrån, det var mest fokus på att bara ta sig fram bland alla människor...) och upplevde lite europeiska kolonialbyggnader på Shamian Island, en stadsdel/ö i de centrala delarna av staden. 
 
 
Vad Guangzhou mest är känt för är det att staden hade den viktigaste hamnen för handelsskepp på 1700 och 1800- talet. Men vad som kanske är lite mer aktuellt idag är det faktum att många av de kinesiska klädfabrikerna ligger i just detta område. Så står det "Made in China" i ett klädesplagg hemma så är det stor chans att det kommer just därifrån...
 
 
Det var ett ganska kort stopp i Guangzhou för senare på kvällen så hoppade vi på nattåget till Zhangjiajie - där stora nationalparker med avatarberg väntade. Kinesiskt nattåg var definitivt en upplevelse, vi sov i öppna 6-bäddskupéer i en vagn med cirka 80 andra... Hade öveslafen där man inte ens kunde sitta upp rakt haha! Kände mig så där halvfräsch och pigg på morgonkvisten, ännu iklädd gårdagens kläder och oborstad hår... Men ett smidigt sätt att ta resa längre sträckor - absolut (Y)
 
 

Kommentarer
Amina säger:

Spännande med tågresan! Vi funderade ett tag på att åka ett nattåg till Wien för julmarknad, men jag tror vi skippar det den här gången... Väldigt smidigt men också lite obekvämt. Sen skulle jag tycka det var lite läskigt att dela utrymme med så många andra - tänk om väskan blir snodd under natten!? Haha, jag kanske är lite överdriven... Det skulle inte bli någon bra backpacker av mig...

Svar: det är ju smidigt ibland men håller med om att det är ganska obekvämt - det beror lite på vad man känner att man mäktar med liksom! sover man längre ner i slafarna får man dessutom sova på sina värdesaker...inte helskönt hehe :-)
myrtillus.blogg.se

2016-11-15 | 16:28:06
Bloggadress: http://aminaparacha.blogg.se/aminas/
Sandra säger:

Åh va fina bilder!! Jag hade nog inte kunnat sova i en vagn med 80 personer! Läskigt ju!

2016-11-16 | 15:36:28
Bloggadress: http://tantsandras.blogg.se
MALIN säger:

Spännande! Denna staden har jag varit i! Kram

Svar: vad kul, vad tyckte du?? :-) kram
myrtillus.blogg.se

2016-11-17 | 23:07:38
Bloggadress: http://malinkirstine.se
Ajli Müller säger:

Gud, jag skulle få panik att resa sådär, bland en massa andra!? Verkligen supeercoolt av dig!!! :D

2016-11-18 | 15:19:26
Bloggadress: http://ajlimuller.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback