Two Days in Shanghai

 
Vad futtigt det låter, att bara spendera två dagar i en så stor stad som Shanghai! Eller ja, vi kanske tekniskt sätt var där 2,5 dagar om man räknar med en halv resdag... Hur som helst, vilken fin stad! Älskar blandningen på de brittiska kolonialbyggnaderna, de moderna skyskraporna och de lite äldre, ruffiga kvarteren med tvätt som hänger mellan husen. Shanghai känns väl tyvärr inte så "kinsesiskt" på det sättet, utan mer som en egen metropol och som även har sitt eget folk (shanghaineser som de själva kallar sig i folkmun)...
 
 
Det var lätt att känna sig liten i Shanghai bland alla höga byggnader...Shanghai Tower ↑ kan titulera sig som världens näst högsta byggnad och reser sig hela 632 meter upp i luften. Vi åkte självklart upp för att få en överblick över hur-jäkla-stor denna staden faktiskt är, och på en fantastisk tursam dag utan storstadsdis så fick vi se i princip hela staden... 
 
 
Ett ställe jag tyckte var riktigt mysigt trots kommersen var de franska kvarteren, där många småbutiker trängs i de lika små husen som är helt uppbyggda i en mer europeisk stil. Vill man däremot känna att man faktiskt befinner sig i Kina så är inte gamla stan helt fel att besöka! Här har dock småbutikerna bytts ut mot klassisk kinsesisk souvenirhysteri där mjukispandor trängs med Obama Mao t-shirts.
 
 
Det som kanske kan vara tristast med Shanghai är att de inte har någon speciell matkultur som är känt just för dem. Självklar svälter man ju inte för det, här finns ju världens utbud av restauranger och mat från hela världen - men om man vill äta kinseiskt så får man välja ut ställen som serverar just det. Det som är fördelen med det är ju dessutom att man kan få välja det kök man själv gillar bäst, sista kvällen blev det exempelvist middag på en restaurang som serverade smaker från yunnanprovinsen (där det solklart godaste maten i Kina finns - åtminstonde vad jag har provat hittills).
 
 
Shanghai är verkligen ett ställe jag skulle vilja åka till igen, dels för att upptäcka ännu mer men också för att jag gillar att det trots sin storstads-status ändå känns mysigt och lätt att ta sig runt mellan de olika områdena. Här skulle jag gärna äta på fler restauranger, fota runt bland byggnaderna, shoppa på någon mer marknadsgata och kanske spendera ett par timmar i någon fin park... 

Kommentarer
Meg säger:

men wow, vilket ställe! att åka till Kina står högt upp på min bucket list, och det känns som, efter att ha läst detta, att man INTE får missa Shanghai när man är där :)

Svar: vad kul att höra, tycker det är så få som man hör vill åka dit :) verkligen, Shanghai är verkligen en supercool stad!
myrtillus.blogg.se

2017-03-20 | 11:34:05
Bloggadress: http://megs.blogg.se
Ajli Müller säger:

men shiiiit, vad coolt, det ser ju ut som typ en framtidsstad >.< Rymden!

Svar: visst gör det?? de ligger så långt fram i tiden när det gäller stadsplanering! :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-21 | 08:23:26
Bloggadress: http://ajlimuller.se/
Bella säger:

Underbara bilder!

Svar: tack! :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-21 | 14:38:52
Bloggadress: http://nouw.com/bellss
freja lindsjö säger:

ser ut som en häftig stad att besöka :)

Svar: det är den verkligen! Kina överlag är så otroligt intressant - och varje har stad har sin speciella "aura" :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-22 | 11:16:01
Bloggadress: http://frejamarley.nu
Mirjam Therese säger:

Wow vilka bilder! Jag älskar särskilt den allra första och hur den- tillsammans med ditt språk - fångar in en och får en att bara vilja läsa mer och mer!

Svar: tack så mycket! vad härligt att du tycker det, vad glad jag blir! :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-22 | 13:58:35
Bloggadress: http://mirjamtherese.blogg.se
Linnea Aurora säger:

Åh ser så fint ut, skulle verkligen vilja besöka någo gång! Intressant ändå att den känns som pass "splittrad" som stad, med olika stilar och sådär!

Svar: det tycker jag du ska! :) ja verkligen :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-23 | 01:24:11
Bloggadress: http://linneaaurora.webblogg.se/
Liene Svärd säger:

Så fint!

2017-03-23 | 09:16:33
Bloggadress: http://piggigen.blogg.se/
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen säger:

Det ser sååå häftigt ut! :D

sv: Verkligen! :) Jaa, Timmy är pilot (PPL) så vi åker upp och flyger lite när vi har tid och känner för det. Supermysigt!

Svar: det är det! :) svar: men vad häftigt! :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-23 | 14:08:37
Bloggadress: http://goforfit.se/
My säger:

Åh vad häftigt :D

2017-03-23 | 20:54:46
Bloggadress: http://monkiapa.blogg.se/
CAMILLAESI säger:

Älskar bilderna :)

Svar: tack! :)
myrtillus.blogg.se

2017-03-28 | 01:38:29
Bloggadress: http://camillaesi.se
Cornelia säger:

Häftigt!

2017-03-31 | 10:20:15
Bloggadress: http://corneliae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback