Parks, Shopping & Eating

 
Här kommer lite från den andra dagen i Paris! Vi började dagen med att utforska parken vi bodde alldeles intill, Jardin de Plants, som visade sig vara fylld med vackra blommor och drömmiga delar...
 
 
Efter att ha börjat dagen i en så lugn och fridfull atmosfär styrde vi fötterna vidare genom latinkvarteren där caféerna huserade kaffesugna människor och längs gatorna motionerade folk antingen sig själva eller hunden.
 
 
Vi hittade till flertalet roliga secondhandbutiker - där det tyvärr inte blev några fynd men väl värt att bara gå in och kika i!
 
 
När det började bli lunchdags slog vi oss ner på en uteservering och tog dagens. Syster åt quiche m. sallad och jag tog kalv med gratinerad blomkål + varsin öl såklart i värmen.
 
 
Skulle lätt kunna bo i en av alla drömmiga lägenheter med fransk balkong som vi gick förbi! Älskar att bara stanna till och blicka upp ibland, det ser ut som en helt annan värld... Stannade så småningom till för croissantstopp (nästintill obligatoriskt när man är där).
 
 
Så småningom hittade vi även till Louvren. Mycket finare än vad jag trott att det skulle vara! Vi gick aldrig in utan höll oss istället i området och hjälpte till folk att ta foton...
 
 
Med en antydan till skoskav och trötta ben blev det ändå en snabb visit till den vackra Saint- Martin- kanalen. Ett härligt hängställe med mycket picknicksugna människor.
 
 
Vi tog ingen picknick men landade på världens skönaste pizzeria, Pink Flamingo. Åt auberginepizza med en stor klick hummus på... Så sjukt gott!
 
 
Efter en proppmätt tunnelbaneresa tillbaka till lägenheten tog vi dock tillfället i akt att trots det oväntade regnet ta oss upp till takbaren Le Perchoir bara för att se Paris från "ovan"... Blev ett perfekt avslut på dagen!